Nadívaný holub
Nadívaný holub
Suroviny:
3 očištění vykuchaní mladí holubi
90 g másla
drůbeží vývar
sůl
Nádivka:
6 rohlíků
5 vajec
150 ml mléka (přidáme podle potřeby)
špetku muškátového oříšku
nasekaná zelená petrželka
sůl
špetku mletého pepře
Postup:
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, promícháme a přidáme ostatní suroviny, podle chuti osolíme,
opepříme a dobře promícháme. Necháme odležet aspoň 1 hodinu.
a podle potřeby podléváme i vývarem, 2 x obrátíme.
Až jsou holuby téměř upečeny, přidáme zbytek nádivky do pekáče a pečeme společně ještě 20 min.
Pokud máte rádi výpek můžete nádivku upéct zvlášť.
Můžeme podávat i se sladkým zelím.