SVĚT HOLUBŮ - časopis pro chovatele holubů

Nadívaný holub

 

 

Nadívaný holub

Suroviny:

3 očištění vykuchaní mladí holubi
90 g másla
drůbeží vývar
sůl

Nádivka:
6 rohlíků
5 vajec
150 ml mléka (přidáme podle potřeby)
špetku muškátového oříšku
nasekaná zelená petrželka
sůl
špetku mletého pepře

Postup:
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, promícháme a  přidáme ostatní suroviny, podle chuti osolíme,
opepříme a dobře promícháme. Necháme odležet aspoň 1 hodinu.

Mezi tím si holuby umyjeme, mírně posolíme i uvnitř a naplníme nádivkou. Otvor zašijeme nebo sepneme kovovými jehlami. Do pekáče dáváme holuby hřbetem dolů, podlijeme vývarem, přidáme máslo, přikryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do měkka, během pečení maso poléváme výpekem
a podle potřeby podléváme i vývarem,  2 x obrátíme.
Až jsou holuby téměř upečeny, přidáme zbytek nádivky do pekáče a pečeme společně ještě  20 min.
Pokud máte rádi výpek můžete nádivku upéct zvlášť.

Můžeme podávat i se sladkým zelím.

 

 

Komentáře

Nový vzkaz
nick  
text
 
 
940+1čtyři  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.